Nieuw is "leuke links" onder de knop Leuke Links. Hier kunnen bedrijven, verenigingen zich voorstellen, profileren met hun website. Wilt u met uw bedrijf, verenging ook onder Leuke Links neem dan contact met ons op.  

Rookmelderverplichting vanaf 1 juli 2022 

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in je huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Hiervoor wordt het Bouwbesluit aangepast en wordt het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als je in een huurhuis woont.

Wanneer zijn rookmelders verplicht?
Per 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht.
• Dit geldt voor elke woonverdieping in ieder huis.
• Zowel koop- als huurwoningen en zowel bestaande- als nieuwbouw moeten hieraan voldoen.
• De verplichting geldt ook besloten ruimtes die dienen als vluchtroute.
Wat betekent dit voor mij?
Heb je al werkende rookmelders hangen op elke verdieping? Dan heeft deze wetswijziging geen gevolgen voor jou. Heb je nog géén rookmelders, dan wordt het tijd om ze aan te schaffen. Op iedere bouwlaag moet een goedgekeurde brandmelder komen te hangen. Een zolder die niet als verblijfsruimte dient, hoeft geen rookmelder te hebben hangen. Als jouw besloten gang op de begane grond een vluchtroute is voor een verdieping erboven, dan moet je daar ook een werkende rookmelder ophangen.

Kijk voor meer info ook de website van de Overheid;

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/02/27/%E2%80%98rookmelders-straks-ook-verplicht-voor-bestaande-bouw%E2%80%99 (even kopiëren en plakken in uw "browser")Attentie Attentie!!

Voor klanten met een autoverzekering. Parkeerplaatsruitreparateurs: Niet doen!!

Geachte klant,

Het kan gebeuren dat u aangesproken wordt door een "parkeerplaatsruitreparateur" welke u zal vertellen ook zaken te doen met de maatschappij waarbij u verzekerd bent om dan vervolgens uw "sterretje" te repareren. 

NIET DOEN!!

Of maatschappijen vergoeden niet conform de voorwaarden of hanteren een verhoogd eigen risico waardoor u uiteindelijk de nota zelf zult moeten voldoen.
Dus niet doen !!